diumenge, de març 02, 2008

Los Objetos Distinguidos


Buscant, entre llibreries internets i llibreters, escrits que parlessin de l'objecte, a la llibreria Laie del carrer Pau Claris rebuscant van trobar diversos llibres que com a mínim al seu títol hi sortia la paraula objecte Palabra y objeto de Willard von Orman Herder ed, Seis años de desmaterialización del objeto artístico de 1966-1972, Ed. Akal. El objeto singular de Clemen Rosset i Los objetos distinguidos, la arqueología como excusa, de Vicente Lull, Edicions Bellaterra. D'entre aquests tres llibres i sense saber el seu contingut vaig triar el de Vicente Lull.

I s'em va obrir tot un camp de coneixement sobre l'objecte que no m'havia imaginat, immediatament vam veure la necessitat de parlar amb la persona que havia escrit el llibre, per explicar-li el nostre projecte, i així va ser que vam anar a parlar amb Vicente Lull, arqueòleg de professió i coneixedor doncs de l'objecte. Vicente Lull s'ha posat a la nostra disposició per tot allò que li volguem preguntar sobre el tema. El llibre és una bona guia per nosaltres, però extensiu per aquella gent que vol saber com ens afecten o com afectem els objectes, és doncs una lectura recomanada i recomanable a tothom que tingui objectes, o sigui per a tothom.

Una dada el llibre va sortir editat a finals del 2007, justament quan vam crear el projecte. És una sinèrgies de les que passen de tan en tan?