dimarts, de juliol 01, 2008

66 EL DESÚS DE LA CULTURA DOMÉSTICA DE FA UNS QUANTS ANYS




Quan ens decidim a fer una mica de remodelació de l’espai domèstic, comencen a sorgir enormes dificultats per alliberar-nos dels objectes que hem anat acumulant al llarg dels anys. Ni tan sols tenim temps a pensar-hi que ens hem de desempallegar de moltes d’aquelles coses que ha estat guardades i traslladades des de altres cases, altres mobles o armaris o han quedat oblidades en els prestatges i calaixos. Finalment totalment obsolets per el pas del temps i per la forma de viure actual.
La col•lecció de vinils que durant més de trenta anys s’ha anat sumant al pas dels anys, amb les col•leccions i herències dels pares i que finalment regalem a un amic amb la il•lusió que s’hi guany algun dineret. Passen els anys i ja no tenim el moment per escoltar aquells tresors de música antiga, les teves cançons de joventut, tan és, el mateix ens passa amb els cassets, omplim bosses i caixes senceres dels prestatges,…també les enciclopèdies que varem utilitzar sovint en l’època anterior a internet. Tot va a parar al desús. Només tenim la sensació que potser el nostre amic que ens ha ajudat a fer les reformes a casa n’hagi pogut treure algun profit.
Passejant pel carrer veig que es venen la parella de vinils a 1 € i penso i faig el càlcul quan aleshores els més econòmics valien 400 pessetes i fa més de vint anys.
L’enciclopèdia la vaig pagar a mesades, doncs valien una fortuna aleshores o sigui quanta devaluació de la cultura, en pro de la industria tecnològica, que no para ni un moment en fer-te entrar, pitjant ENTER.

Montse Pons